sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Vanilja-vadelma juustokakku

              reunasta tuli hieman epätasanen väsyneen kakun irrottajan huteran käden takia..


Pohja:

200g digestive-keksejä
75g voita

Täyte:

2dl vispi kermaa
400g maustamatonta tuorejuustoa
1prk Valion vanilja makurahkaa
2dl vaahtoutuva vaniljakastiketta
n. 1dl sokeria
5liivatelehteä
tilkka vettä

Pinta:

400g vadelmia
2dl vadelma trippi
sokeria maun mukaan
4 liivatelehteä


Työohje:

*Murusta keksit ja lisää voi joukkoon, painele vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin kohmettumaan kun teet lopun kakun.

*Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan

*Vatkaa vispikerma omassa kulhossa sekä vaahtoutuva vaniljakastike toisessa kulhossa, yhdistä ne.

*Lisää joukkoon rahka, sokeri ja tuorejuustot.

*Laita tilkka kattilaan vettä kiehumaan ja lisää pehmenneet liivatelehdet sinne kun vesi kiehuu. Sulata ja anna hetki jäähtyä.

*Lisää ohuena nauhana kokoajan vatkaten kerma-juustoseokseen. ja kaada seos keksipohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.

Kun vaniljakerros on hyytynyt ala tekemään vadelmakerrosta.

*Laita taas ensiksi liivatelehdet kylmään veteen

*Kiehauta vadelmat kattilassa vähintään 2minuutin ajan. Kun vadelmat ovat kiehuneet, paseeraa ne siivilän läpi ja ota vain mehuosa talteen niistä.

*Lisää joukkoon trippi ja sokeria oman maun mukaan

*Laita taas pehmenneet liivatelehdet kiehuvan vesitilkan joukkoon ja sulata.

*Lisää liivatteet vadelmamehun joukkoon ja annan hyytyä hetki kupissa, tämän  jälkeen kaada vadelmamehu kakun päälle niin että kaadat sen lusikan kautta jottei mehu tule liian vauhdilla purkista ja sekoa vaniljaseoksen kanssa.

*Anna kakun hyytyä vähintään 4 tuntia jääkaapissa. Parasta se on vasta seuraavana päivänä kun kiille on kunnolla hyytynyt.

2 kommenttia:

Ruokasurffausta - Anna kirjoitti...

Moi! Minkä kokoiseen vuokaan tämä on tehty? 18 vai 24?

Samperi kirjoitti...

Moikka! 24cm vuokaan :)